Dükkan Arayan Kurumsal Firmaların Kriterleri

  • 27.03.2019

Dükkan Arayan Kurumsal Firmaların Kriterleri


Kurumsal Firmaların Kriterleri

Genel Kriterler

Her sektörün markaya ve ürününe göre belirlediği bazı bölgesel kriterleri bulunmaktadır.
Dükkanın bulunduğu bölgenin nüfusu, gelir durumu, tüketim alışkanlıkları, eğitim durumu gibi demografik özelliklerin uygunluğunu araştırmak ve  firmalara dükkan önerisinde bulunmadan önce 
 bölgesel analiz, rakip analizi yapmak ve bu kriterlerle eşleşen yerleri göndermek doğru olacaktır.


Bir çok Kurumsal Firma özellikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerde bulunan dükkan ile ilgilenir. Fakat burada dükkan fiyatının  doğru bir şekilde belirlenmiş olması çok kritik bir konudur. Fiyatı doğru belirlenmemiş bir dükkanın uzun süre kiraya verilememe ve satılamama durumu sizi zarara uğratır.

Kurumsal Cafeler İçin Genel Kriterler 
Cafe sektöründe bulunan kurumsal firmaların en önemli kriterleri açık alan, bahçe alanının bulunmasıdır. Genelde minimum 100m2 ve üzeri kapalı alana sahip, tercihen geniş bir bahçesi olan dükkanları tercih ederler. 

İş hayatının yoğun olduğu noktalar veya şehir merkezinde bulunan lokasyonlar, tercihen manzarası olan dükkanlar daha avantajlıdır.
Havalandırma ve baca alt yapısı, Mutfak, wc alt yapısının olması genellikle gereklidir. Gayrimenkulün yasal sıkıntılarının olmaması da tercih sebeplerinden biridir.


Kurumsal Tekstil Firmaları İçin Genel Kriterler 
Tekstil sektöründe bulunan kurumsal firmalar ağırlıklı olarak kadın giyim firmalarıdır. Genelde her ilçede olan tekstil firmaları bulunduğu ilçenin ana caddesinde bulunan dükkanları tercih ederler. Dükkanın geniş, tercihen yüksek tavanlı olması
 tekstil firmaları için daha uygundur. Ayrıca vitrin alanını daha rahat kullanmak için cephesinin uzun olması da önemlidir.

Kurumsal Tekstil Firmaları uzun vadeli kontrat yapmayı tercih ederler.

Kurumsal Market Firmaları İçin Genel Kriterler 
Kurumsal Marketler diğer sektörler gibi ilçenin merkezi noktalarında dükkan baktığı gibi merkezi olmayan ama konut yoğunluğunun fazla olduğu lokasyonlarda da dükkan kiralayabilir veya satın alabilirler.

Marketler için şehir merkezinde açılacak bir dükkan ile  konut bölgelerinde açılacak dükkanların kriterleri farklıdır.
Kurumsal Marketler, Merkezde bulunmayan fakat konutların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde genelde 300m2 ile -2000m2 arasında bulunan, dükkan önüne kadar araç ile gelmeye müsait, otoparkı bulunan, 3mt ve üzeri tavan yüksekliği olan dükkanları tercih ederler. 

Merkezi lokasyonlarda ise kriterleri biraz daha farklıdır. Ana caddede veya ana caddelere yakın, 150m2 ve üstü, ayrı bir depo alanı olan dükkanlar marketler için daha uygundur. 

Dükkan içinde az sayıda kolon ve bölüm olması büyük avantajdır.

Tercihen kısa süreli de olsa araç park alanı olan dükkanlar bu konuda biraz daha avantajlıdır.


Kurumsal Kozmetik Firmaları İçin Genel Kriterler 

Kadınlar için vazgeçilmez olan sektörlerden biri olan kurumsal kozmetik firmaları için geniş vitrinli ve yaya trafiğinin yoğun  olduğu hatta araç trafiğine kapalı olan caddelerde bulunan dükkanlar daha uygundur. Kurumsal kozmetik firmalarının mağazala m2'leri genelde 80m2 ve üzeri olan dükkanlardır. Dükkan kriterleri açısından en rahat sektörlerdin biridir. Havalandırma, Baca veya baca alt yapısı gibi kriterleri yoktur. Mağaza dekorasyonunu kendi konseptlerine göre yeniden düzenlerler. Kurumsal kozmetik firmaları genelde dükkanda en uzun süre kalan, sorunsuz sektörlerden biridir.



Kurumsal Firmalara uygun kiralık veya satılık dükkanınız varsa bizi arayabilir veya formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.
 
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   info@caddedukkan.com

Hizmet Talep Formu

Paylaş