Oğuz Holding, soğuk kahvede 10 milyon dolarlık yatırım yaptı

  • 20.09.2023

Oğuz Holding, soğuk kahvede 10 milyon dolarlık yatırım yaptı

Oğuz Holding, soğuk kahve üretimine 10 milyon dolarlık yatırım yaptı. Türkiye'nin en büyük içecek üreticisi olan Oğuz Holding, soğuk kahvenin artan trendi ve yurt dışından gelen talepler doğrultusunda bu alanda yatırım yapmaya karar verdi.

Holding'in CEO'su Enes Örer, zirvede yaptığı konuşmada, "Oğuz Gıda, 1997 yılında yüzde 100 yerli ve milli sermaye ile kurulan bir aile şirketi olup, an itibari ile 5 fabrikası bulunan Türkiye'nin en büyük içecek üreticisi konumunda. Tesislerimiz soğuk ve alkolsüz tüm içecek ürünlerini tüm gramaj ve ambalajlarda üretme becerisine, knowhow bilgisine tecrübesine ve son teknoloji hatlarla donanmış tesislere sahip. Bizler Oğuz Holding olarak üretimini gerçekleştirdiğimiz her ürünümüzün tüm proseslerine hakim olarak ürünleri elde etmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 3 yıl önce 100 dönüm arazi satın alarak çiftliklerimizi kurduk. Daha sonra 2 bin büyük baş hayvanımızı çiftliklerimize yerleştirdik ve gerçek çiftlik sütünü elde ettik. Daha sonra 16 bin metrekare kapalı alanlı fabrika süt işleme tesislerimizi kurduk. Son teknoloji hatlar ile burayı donattık. Buradan da önce süt üretimimizi gerçekleştirdik. Sonra da gerçek sütten soğuk kahve üretimlerimize bu yıl başladık. Toplam 10 milyon doları aşkın bir yatırım gerçekleştirmiş olduk." dedi.

Örer, soğuk kahvenin özellikle gençlerde ve yaz aylarında tüketiminin 2-3 katına çıktığını belirterek, "Bu nedenle bu kategoride fırsat olduğunu düşündük. Ulusal ve uluslararası zincir mağazalardan da tedariğini gerçekleştirdiğimiz iş ortaklarından da bu ürün de bizden tedarik etme noktasında talepleri vardı. Türkiye'nin 81 ilindeki bayilerimizde bu üründe bizim üretimimizi istediği için bu kategorideki fırsatı en iyi şekilde ve en kaliteli şekilde değerlendirmek adına girişimi yapmış olduk." diye konuştu. 

Kahve markalarına uygun dükkanlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      REDSTONE CADDEDÜKKAN
 WhatsApp'tan Hemen Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
  info@caddedukkan.com

Paylaş